4. Help, ik krijg de financiering niet rond! En nu?

In verschillende blogs hebben we het nut van het ondernemingsplan en de do’s en don’ts besproken. Maar wat nou als de bank je plan niet goedkeurt? En je daardoor de financiering niet rond krijgt? Niet getreurd! Er zijn verschillende alternatieve financieringsmiddelen. MKB Financesupport vertelt je er graag meer over.

Banken zijn dol op realistische plannen. Heb je in je ondernemingsplan opgenomen hoe je wilt omgaan met tegenslagen? Zijn je prognoses reëel? Het kunnen redenen zijn waarom je financieringsaanvraag is afgewezen. Gelukkig zijn er diverse, alternatieve financieringsmiddelen. We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje:

  1. Financiering vanuit de markt. Denk hierbij aan een partij die zakelijke hypothecaire financieringen tot stand brengt tussen ondernemers en investeerders. De markt financiert dan eigenlijk de markt, omdat de investeerder de vastgoedwens van de ondernemer financiert. De ondernemer betaalt in ruil daarvoor maandelijks rente en een beperkte aflossing. Meer lezen over deze vorm? Lees dan hier verder.
  2. Qredits. Qredits is een kredietverlener die zich specifiek richt op (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die niet in aanmerking komen voor een krediet bij een reguliere bank. Daarnaast biedt het coaching aan van doorgewinterde ondernemers en kunnen ondernemers bij de Qredits Academy terecht voor aanvullende diensten en producten. Meer weten over Qredits? Lees dan onze blog over de kredietverlener.
  3. BEEQUIP. Eenvoudig en snel gebruikt of nieuw, zwaar materieel leasen? Dat kan via BEEQUIP. BEEQUIP is een financier van zwaar materiaal voor de bouw, infra en logistieke sector. De mogelijkheden zijn er groot, want het bedrijf is actief binnen dertien sectoren. BEEQUIP vindt dat financiering van het equipment bijna altijd mogelijk moet zijn. Het kijkt dan ook verder dan bedrijfscijfers, kasstromen en contracten. Ook over BEEQUIP hebben wij een blog geschreven met meer informatie over dit alternatieve financieringsmiddel.
  4. Collin Crowdfund. Collin Crowdfund is een online platform voor mkb-bedrijven die op zoek zijn naar alternatieve (groei)financiering met behulp van serieuze investeerders. Het crowdfundplatform is marktleider in de crowdfundingsbranche. Meer dan 99 procent van alle aanvragen op het platform zijn binnen de inschrijfperiode volgeschreven door investeerders! Daarnaast word je tijdens de crowdfundingscampagne begeleid door een professionele coach. Lees hier meer over Collin Crowdfund.

Nieuwsgierig geworden?
MKB Financesupport heeft ervaring met alle vier de opties en helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Blog